#MoriaTrialWatch: Η πλήρης καταγραφή μας από το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Μυτιλήνης

Το διορθωμένο και επιμελημένο κείμενο της λεπτό προς λεπτό καταγραφής της δίκης από το omniatv

Δημοσιεύουμε το πλήρες, διορθωμένο και επιμελημένο κείμενο της καταγραφής μας από την αίθουσα του Μικτού Ορκωτού Εφετείου Μυτιλήνης, όπου διεξήχθη η δίκη σε δεύτερο βαθμό για τον έναν από τους τέσσερις πρόσφυγες που είχαν κατηγορηθεί ως «ενήλικες» για τον εμπρησμό της Μόριας.

Οι τρεις ανήλικοι κατά τον χρόνο της σύλληψής τους, πράγμα που δήλωναν εξαρχής, αναγνωρίστηκαν ως τέτοιοι από το δικαστήριο και παραπέμφθηκαν να δικαστούν εξαρχής από το Τριμελές Δικαστήριο Ανηλίκων, σε πρώτο βαθμό, μετά από τριάμιση χρόνια στις φυλακές. Αφέθηκαν ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους μέχρι τη δίκη.

Ο ένας κατηγορούμενος που δικάστηκε, κρίθηκε ένοχος με ψήφους 5 προς 2, καθώς δύο ένορκες ψήφισαν την αθώωσή του. Του αναγνωρίστηκε μόνο το ελαφρυντικό της καλής συμπεριφοράς μετά την πράξη και καταδικάστηκε σε 8 χρόνια κάθειρξης.

Για τον ρατσιστικό οχετό που ανέβλυζε κατά τη διάρκεια της παρωδίας δίκης – στην οποία απαγορεύθηκε από την έδρα ακόμα και η εξέταση κάποιων μαρτύρων της υπεράσπισης, αλλά και αγνοήθηκε επιδεικτικά η τεχνική μελέτη των ερευνητικών ομάδων Forensic Architecture και Forensis – θα γράψουμε αναλυτικότερο άρθρο στις επόμενες ημέρες.

Ακολουθεί το πλήρες και διορθωμένο κείμενο της καταγραφής μας:

Στηρίξτε το omniatv:

Σχόλια

5 1 vote
Βαθμολογία άρθρου
Subscribe
Notify of
guest
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments
Μετάβαση στο περιεχόμενο