Συνεχίζονται οι βίαιες επιθέσεις των Ισραηλινών εναντίον των Παλαιστινίων ψαράδων

altΕκατοντάδες άνεργους ψαράδες αφήνει πίσω του ο παράνομος ναυτικός αποκλεισμός της Γάζας από το Ισραήλ, ενώ συχνά είναι τα περιστατικά βίαιων επιθέσεων και απαγωγών κατά Παλαιστινίων Ψαράδων. 

Πρόσφατα το πολεμικό ναυτικό του Ισραήλ απήγαγε 8 ψαράδες ενώ έκλεψε τα ψαροκάικα τους. 

 

“Ήταν 6:30 το πρωί, όταν οι Ισραηλινοί μας προσέγγισαν με ένα πολεμικό πλοίο, και μας ζήτησαν να βγάλουμε τα ρούχα μας. Μας πέρασαν χειροπέδες, μας έδεσαν τα μάτια και μας μετέφεραν στο λιμάνι Ασντόντ για ανάκριση”, δήλωσε ένας από τους Παλαιστίνιους απαχθέντες.

Για τον χερσαίο, ναυτικό και εναέριο αποκλεισμό της λωρίδας της Γάζας από το Ισραήλ, χρησιμοποιείται ως πρόφαση η αποτροπή ενίσχυσης του οπλισμού της Παλαιστινιακής αρχής όσο και των Παλαιστινιακών αντιστασιακών ομάδων. Εκτός των άλλων αυτό έχει ως συνέπεια την υποβάθμιση της ζωής των κατοίκων της Λωρίδας της Γάζας, καθώς περιορίζεται η άφιξη τροφίμων, καυσίμων, και άλλων ειδών πρώτης ανάγκης. 

Μια γυναίκα δήλωσε: “Ήμουν στη Θάλασσα τη νύχτα, όταν ένα πολεμικό πλοίο εμφανίστηκε από το πουθενά. Αρχικά πυροβόλησαν στον αέρα, και έπειτα έβαλαν με ισχυρό οπλισμό την μικρή μου βάρκα. Δόξα τω θεώ, ξέφυγα από κάθε σοβαρό τραυματισμό”.   

Ο επικεφαλής του συνδικάτου των ψαράδων της Γάζας δήλωσε πως από το 2000 έχουν δολοφονηθεί 7 ψαράδες, δεκάδες τραυματίστηκαν και εκατοντάδες απήχθησαν για ανάκριση, συμπεριλαμβανομένων πολλών που εξακολουθούν και κρατούνται στις Ισραηλινές φυλακές.

Με πληροφορίες από το Presstv.   

0 0 votes
Βαθμολογία άρθρου
Subscribe
Notify of
guest
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments