Κυβέρνηση με σήμα τις χειροπέδες.

Πάντως πρέπει να παραδεχτούμε ότι το κράτος αγρυπνά. Ακόμα και τις ώρες που όλοι κοιμούνται εκείνο επιδίδεται στις πιο επικίνδυνες αποστολές: τις μπούκες.

 

Και δεν είναι η πρώτη φορά:  Ήταν λίγο μετά τις τρεις τα ξημερώματα όταν έσπαγε πόρτες σπιτιών στην Ιερισσό και συλλάμβανε αγωνιστές, ήταν χάραμα όταν έμπαινε στους αυτoδιαχειριζόμενους χώρους και τις καταλήψεις, ήταν τέσσερις τα ξημερώματα όταν εισέβαλε και εκκένωσε  το ραδιομέγαρο της ΕΡΤ.  Και όλα αυτά επικαλούμενο την νομιμότητα.

(Αλήθεια, αφού επικαλείστε τη νομιμότητα, γιατί κρύβεστε στο σκοτάδι;)

Το κερασάκι στην τούρτα ή μάλλον η υπογραφή της σημερινής επιχείρησης ήταν οι χειροπέδες στην πύλη. Δεν ξέρω αν ήταν μια συμβολική κίνηση εκ μέρους των εισβολέων ή εάν όλος αυτός ο στρατός που έκανε απόβαση στην Αγία Παρασκευή παρέλειψε να αγοράσει ένα λουκέτο. Οπωσδήποτε όμως την εικόνα αυτή θα την ζήλευε και ο καλύτερος σκιτσογράφος. Αποτυπώνει ιδανικά την πολιτική της μνημονιακής κυβέρνησης Σαμαρά, την κυβέρνηση της καταστολής, των βασανισμών, των εκφοβισμών, της κυβέρνησης του «ότι αντιδρά συλλαμβάνεται».

(Μήπως αυτό άκουσε κάποιος Μπαλούρδος του Δένδια και πήγε και συνέλαβε την ΕΡΤ; Δεν φημίζονται και για την ευφυΐα τους άλλωστε.)

Η κοινωνία μετά το φιάσκο του σαξές στόρυ, συσσωρεύει οργή Αντώνη. Ακόμα και αν η σημερινή κίνηση έγινε για να δημιουργηθεί μια ελεγχόμενη βαλβίδα εκτόνωσης, μην είσαι σίγουρος ότι θα αποφύγεις το μπαμ. Ο Καλικατζαράκος στο είχε πει απ’ τον Ιούνη: η φωτιά της ΕΡΤ μπορεί να σου κάψει τις κωλότριχες.

Το νου σου.

Kalikatzarakos.

0 0 votes
Βαθμολογία άρθρου
Subscribe
Notify of
guest
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments