Το Πέραμα είναι και θα παραμείνει αντιφασιστικό!

Τα υπολείμματα των Ταγμάτων Εφόδου στον Πέραμα δοκίμασαν δολοφονική επίθεση σε εξόρμηση της ΟΡ.Μ.Α. στις γειτονιές της πόλης.

Το Σάββατο 26 Μαΐου συγκεντρώθηκε κλιμάκιο φίλων, συντρόφων και συναγωνιστών της ΟΡ.Μ.Α. στην πλατεία Ηρώων στο Πέραμα και ξεκίνησε τη διανομή του περιοδικού «Αντιφασιστική Φρουρά» και την προπαγάνδιση της διεθνιστικής διαδήλωσης της 2 Ιουνίου. Πλησιάζοντας όμως στα γραφεία του χρυσαυγίτικου, εργοδοτικού σωματείου «ΑΓ. ΝΙΚΟΛΑΟΣ» της Ναυπηγοεπισκευαστικής Ζώνης διαπιστώσαμε πως έξω από αυτά είχε στηθεί μια ομάδα τραμπούκων εξοπλισμένοι με σιδηρολοστούς και πέτρες. Για τη διαφύλαξη της παρέμβασης, το κλιμάκιο κινήθηκε στο απέναντι πεζοδρόμιο από τα χαφιέδικα γραφεία, αφήνοντας μόνο μια μικρή ομάδα περιφρούρησης στο ενδιάμεσο διάζωμα της, διπλής κατεύθυνσης, Λεωφόρου Δημοκρατίας.

Οι λακέδες των εφοπλιστών μετά από ένα απίστευτο υβρεολόγιο κατά των αντιφασιστών δοκίμασαν να προσεγγίσουν την ομάδα που διακινούσε περιοδικά και όταν διαπίστωσαν πως οι φίλοι και σύντροφοι δεν απαντούσαν στις προκλήσεις, ξεκίνησαν την επίθεση. Άρχισαν να εκτοξεύουν πέτρες και λοστάρια και από ένα συνδυασμό τύχης, αστοχίας των επιτιθέμενων και ώριμης στάσης των αντιφασιστών δεν υπήρξε σοβαρός τραυματισμός. Σε μια περίπτωση ένας λοστός «καρφώθηκε» σε κράνος μηχανής που είχε προνοήσει να φορά ένα σύντροφος και το έσπασε στη μέση!

Η πειθαρχημένη στάση όλως των μελών της παρέμβασης απώθησε τους ναζί στα γραφεία τους και κινήθηκε στην συνέχεια προς το αστυνομικό τμήμα της περιοχής για να κατατεθούν μηνύσεις. Εκεί κατέφθασε αργότερα ο Λαγός με τα τσιράκια του σωματείου όπου άρχισε να φέρεται ως διοικητής του τμήματος. Σύμφωνα με πληροφορίες, ζήτησε και πέτυχε την προσαγωγή όλου του αντιφασιστικού κλιμακίου στη ΓΑΔΑ την ώρα που προκλητικά πετύχαινε την απελευθέρωση γνωστών τραμπούκων του Περάματος.

Το «σωματείο» Αγ. Νικόλαος έχασε και τα τελευταία προσχήματα. Μέσα από τα γραφεία τους, οργανώθηκε μια παρακρατική επίθεση σε αντιφασιστική παρέμβαση με ενορχηστρωτή τη Χρυσή Αυγή. Το κλείσιμο των κομματικών γραφείων τους τον Ιανουάριο ήταν ένα σημαντικό χτύπημα στους ναζί αλλά η σφηκοφωλιά προσπαθεί να μεταφερθεί λίγο παρακάτω.

Σε αυτή την προσπάθεια επιβίωσης η Χρυσή Αυγή έχει δύο πολύ σημαντικούς συμπαραστάτες: από τη μία τμήματα από την κρατική μηχανή και κύρια από την αστυνομία που προσπαθούν να μετατρέψουν τα θύματα της φασιστικής θηριωδίας σε θύτες και κατηγορούμενους και από την άλλη τη Σαμαρική ΝΔ και την ευρύτερη υπό ανασυγκρότηση πολιτική ακροδεξιά που μέσα από τα ΜΜΕ προσπαθεί να ξεπλύνει τους ναζί και να τους δώσει χώρο στην πολιτική σκηνή μέσα από την προώθηση εθνικιστικών επιλογών.

Θα συνεχίσουμε να δίνουμε τον διεθνιστικό, αντιφασιστικό αγώνα ενάντια στην κλιμάκωση των αστικών ελληνοτουρκικών ανταγωνισμών, ενάντια στο δηλητήριο του εθνικισμού και του ρατσισμού, ενάντια στα υπο-συγκρότηση τάγματα εφόδου που κάψανε τη Libertatia, επιτέθηκαν στην κατάληψη «Εμπρός», έστησαν πογκρόμ στους πρόσφυγες στη Μυτιλήνη και δοκίμασαν να λυντσάρουν τον Μπουτάρη.

Στο Πέραμα το αντιφασιστικό κίνημα μπορεί να δώσει ένα αποφασιστικό χτύπημα στους ναζί, αποτελειώνοντας το φασιστικό σωματείο του «Αγ. Νικολάου». Μπορούμε να αποδείξουμε στην πράξη πως οι εργαζόμενοι και η νεολαία έχει βάλει οριστική στο περιθώριο τις απόψεις του κοινωνικού κανιβαλισμού.

Η Οργάνωση Μαχητικού Αντιφασισμού καλεί την Τετάρτη 30 Μαΐου στις 6μμστο ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΔΗΜΟΥ ΠΕΡΑΜΑΤΟΣ (Νεωρίων και Φωκίωνος 3), σύσκεψη αντιφασιστικών ομάδων, εργατικών σωματείων, κοινωνικών φορέων και πολιτικών συλλογικοτήτων για τη διοργάνωση αντιφασιστικής διαδήλωσης το Σάββατο 9 Ιούνη.

26 Μαΐου 2017

Στηρίξτε το omniatv:

Σχόλια

0 0 votes
Βαθμολογία άρθρου
Subscribe
Notify of
guest
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments
Μετάβαση στο περιεχόμενο