Η ΕΛ.ΑΣ. χρησιμοποιεί σε νέες υποθέσεις DNA που όφειλε να έχει καταστρέψει

Παρ’ ότι ο Λάμπρος Γούλας είναι ο πρώτος που έχει κερδίσει απόφαση για καταστροφή δείγματος DNA μετά από αθώωσή του, εξακολουθεί να βλέπει το ίδιο αυτό δείγμα γενετικού υλικού του, από το 2014 μέχρι και τώρα, να παρουσιάζεται από την ΔΑΕΕΒ (αντιτρομοκρατική) σε διάφορες άλλες υποθέσεις.

Όπως καταγγέλλει ο ίδιος, το DNA του εμφανίστηκε τόσο στην υπόθεση – κολλάζ των «ληστών του Διστόμου», όσο και σε νέες δικογραφίες που σχηματίζονται από την αστυνομία.

Ακολουθεί ολόκληρο το κείμενο της δήλωσής του.


Δήλωση του Λάμπρου Γούλα για τους σχεδιασμούς και της μεθοδεύσεις της Αντιτρομοκρατικής

«Η αλήθεια είναι με την πλευρά των καταπιεσμένων» έλεγε ο Malcolm X. Σε μια εποχή που οι καταπιεστές εδράζουν την εξουσία τους στο γενικευμένο και επαναλαμβανόμενο ψέμα, επιλέγω να προχωρήσω στη συγκεκριμένη καταγγελία, καθώς στο πλαίσιο του πολέμου ενάντια «στον εσωτερικό εχθρό», φαίνεται ότι η Αντιτρομοκρατική μεθοδεύει έναν κύκλο εκφοβισμού και μια σειρά στημένων διώξεων εις βάρος αγωνιστών μεταξύ των οποίων και εγώ. Μόνο έτσι μπορεί να εξηγηθεί το γεγονός ότι τον τελευταίο καιρό το όνομα και το DNA μου εμφανίζονται σε διάφορες περιπλανώμενες, επίσημες ή ανεπίσημες δικογραφίες.

Θα προσπαθήσω, λοιπόν, να παραθέσω όσο πιο συνοπτικά γίνεται τα γεγονότα, όπως έχουν. 

Στις 22 Ιανουαρίου του 2014, άνδρες της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας και της κρατικής ασφαλείας εισέβαλλαν στο σπίτι μου, προκαλώντας αναστάτωση στην οικογένεια μου, γιατί ισχυρίστηκαν ότι είχαν δεχθεί «ανώνυμη καταγγελία» ότι σε αυτό κρύβω όπλα και εκρηκτικά. Ήταν η περίοδος που η Αστυνομία, επί Δένδια, εισέβαλλε σε εκατοντάδες σπίτια αναρχικών, εξαιτίας των δικών της, εντελώς αυθαίρετων συνδέσεων με την παραβίαση της άδειας του κρατούμενου Χριστόδουλου Ξηρού. Εννοείται ότι δε βρήκαν κανένα όπλο και κανένα εκρηκτικό, παρά μόνο εργαλεία που υπάρχουν σε χιλιάδες σπίτια. Παρ’ όλα αυτά με συνέλαβαν, με οδήγησαν στο αυτόφωρο και καταδικάστηκα σε εννέα μήνες φυλακή και πρόστιμο ύψους 900 ευρώ για παράνομη οπλοκατοχή. Κατά τη διαδικασία της σύλληψης και κράτησης, μου απέσπασαν, εντελώς παράνομα, δείγμα από το DNA μου.

Στο Εφετείο που έγινε προφανώς αθωώθηκα. Στη συνέχεια κατέθεσα αίτηση καταστροφής του δείγματος DNA μου, το οποίο είχε ληφθεί παράνομα, κάτι που αποδείχθηκε από τη διαδικασία. Μετά από έναν χρόνο και αλλεπάλληλα δικαστήρια η αίτηση μου έγινε δεκτή. Πρόκειται για μια απόφαση μεγάλης σημασίας, αφού ήταν η πρώτη φορά που κρίθηκε κάτι τέτοιο και αν ποτέ υλοποιηθεί θα αποτελέσει παρακαταθήκη για τον αγώνα ενάντια στην κρατική καταστολή και την ποινικοποίηση των φρονημάτων. Ωστόσο, οι αρχές κάνουν ό,τι περνάει από το χέρι τους για να κωλυσιεργήσουν και να μην εφαρμόσουν στην πραγματικότητα τη δικαστική απόφαση. Υστερα από έναν χρόνο με κάλεσαν με τη δικηγόρο μου για το πρώτο σκέλος της διαδικασίας και περιμένουμε εδώ και ένα χρόνο να μας καλέσουν για το δεύτερο σκέλος. Την ίδια στιγμή, λοιπόν, που υπάρχει μια αδικαιολόγητη καθυστέρηση στην καταστροφή του δείγματος του DNA μου, ξεκινάει μια περιπέτεια καφκικού χαρακτήρα, όπου το DNA μου αρχίζει να εμφανίζεται σε διάφορες δικογραφίες.

Παράλληλα με αυτά, το 2015, άνδρες της αντιτρομοκρατικής απήγαγαν στην κυριολεξία εμένα και δύο ακόμη συντρόφους την ώρα που βγαίναμε από τα σπίτια μας. Μας κράτησαν για 3-4 ώρες στα αστυνομικά τμήματα της γειτονιάς μας χωρίς να μας πουν τίποτα, χωρίς δυνατότητα επικοινωνίας με δικηγόρο και κατέχοντας οι ίδιοι τα προσωπικά μας αντικείμενα. Μετά από ώρες και αφού είχαμε αφεθεί ελεύθεροι, πληροφορηθήκαμε ότι είχε γίνει έφοδος στο σπίτι ενός συντρόφου, ύστερα από «ανώνυμη καταγγελία» πάλι, σύμφωνα με την οποία στο συγκεκριμένο σπίτι «πήγαινα εγώ και άλλοι σύντροφοι και κρύβαμε όπλα που χρησιμοποιήθηκαν στην επίθεση στην πρεσβεία του Ισραήλ». Μ’ ένα τόσο πρόχειρο σενάριο και γραμμένο στο πόδι το σπίτι ενός ανθρώπου μετατράπηκε σε «γιάφκα» και εμείς βαφτιστήκαμε σε μέλη της οργάνωσης «Ο.Λ.Α.»

Να επισημάνω, λοιπόν, ότι προφανώς είχα επισκεφτεί το συγκεκριμένο σπίτι, κι εγώ κι άλλοι άνθρωποι, και το κάναμε φανερά, χωρίς να νιώσουμε ουδέποτε την ανάγκη να ξεφύγουμε από τα «μάτια που μας ακολουθούσαν». Για τον πολύ απλό λόγο ότι δεν είχαμε τίποτα να κρύψουμε. Απ’ όσο τουλάχιστον γνωρίζω, οι συνευρέσεις άνω των τριών ατόμων δεν απαγορεύονται και οι κοινωνικές μας σχέσεις δεν είναι ποινικοποιημένες. Με βάση αυτά, λοιπόν, διατηρώ πάντα το δικαίωμα να επισκέπτομαι σπίτια φίλων και συντρόφων.

Επειδή, όμως, μάλλον η Αντιτρομοκρατική έχει άλλη άποψη, που εκφεύγει του νομικού πλαισίου, το όνομα μου και το DNA μου βρέθηκαν στη δικογραφία μιας υπόθεσης που είναι σε εξέλιξη («ληστές του Διστόμου»). Ταυτόχρονα, με την ίδια μέθοδο, το DNA μου αναφέρεται σε δικογραφία που δεν έχει σχηματιστεί αλλά βρίσκεται στα συρτάρια του 12ου ορόφου της ΓΑΔΑ. Σύμφωνα με αυτήν εντοπίστηκε το DNA μου σ’ έναν δρόμο των Εξαρχείων, όπου πριν 7-8 χρόνια είχε αφεθεί μια «ανάληψη ευθύνης». Πάνω σ’ αυτό να ενημερώσω την Αντιτρομοκρατική ότι ζω, εργάζομαι και δραστηριοποιούμαι κοινωνικά στα Εξάρχεια εδώ και 28 χρόνια και ως εκ τούτου το DNA μου είναι σκορπισμένο σε κάθε στενό αυτής της γειτονιάς, κι όπου δεν είναι μπορεί εύκολα να «φυτευτεί», όπως «φυτεύτηκαν» κατά καιρούς μολότοφ, γενετικό υλικό και λοιπά υλικά με αποκλειστικό στόχο να παγιδευτούν κοινωνικοί αγωνιστές και αγωνίστριες σε φανταστικά αφηγήματα τρομοϋστερίας.

Είναι σαφές ότι το κράτος με τη μέθοδο του DNA που έχει καταρριφθεί επιστημονικά, επιδιώκει να συγκροτήσει ένα πελώριο αρχείο φακελώματος (όπως για παράδειγμα συμβαίνει στις Σκουριές με το κίνημα αντίστασης στην εξόρυξη χρυσού), να σύρει αγωνιστές και αγωνίστριες σε φυλακές και δίκες με φαλκιδευμένα κατηγορητήρια (οι περιπτώσεις του Τάσου Θεοφίλου και της Ηριάννας είναι πολύ χαρακτηριστικές) και να στήσει έναν μηχανισμό πειθάρχησης και εκφοβισμού πολιτικών χώρων και κινημάτων.

Εξάλλου, η ίδια η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία αποτελεί έναν φορέα που κινείται στο όριο και συνήθως στην υπέρβαση του ορίου της νομιμότητας που η ίδια επικαλείται. Ζει μόνο για την καταπολέμηση της «τρομοκρατίας». Για να δικαιολογήσει, λοιπόν, το ρόλο της γεννά υποθέσεις εκεί που δεν υφίστανται ή μεγεθύνει και διαστρεβλώνει υποθέσεις. Βάζει ένα προπέτασμα καπνού, εκεί που δεν υπάρχει ούτε σπίθα. Βέβαια, αυτό δε συντελείται σ’ ένα ουδέτερο πολιτικό έδαφος. Η νέα κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας στήριξε την προεκλογική της καμπάνια στα δόγματα «νόμος και τάξη» και στη «μηδενική ανοχή». Τώρα έρχεται να υλοποιήσει τις δεσμεύσεις της οξύνοντας την κρατική καταστολή, αφού ήδη μετράμε ουλές στα σώματα διαδηλωτών, απλών περαστικών, Τούρκων αγωνιστών και προσφύγων από τους σύγχρονους ανθρωποφύλακες. Καταργεί τη δημοκρατική κατάκτηση του πανεπιστημιακού ασύλου, συστήνει νέα σώματα βασανιστών, εξαπολύει πογκρόμ εις βάρος προσφύγων και μεταναστών, απειλεί να εκκενώσει χώρους αυτοδιαχείρισης που μεταξύ άλλων στεγάζονται χιλιάδες πρόσφυγες χωρίς συρματοπλέγματα και παχυλές επιδοτήσεις. Σ’ αυτή τη δυστοπική συνθήκη η σκευωρία εις βάρος του αντιεξουσιαστικού / αναρχικού χώρου είναι άμεση προτεραιότητα για την κυβέρνηση και ως τέτοια διαχέεται στους μηχανισμούς του βαθέος κράτους. Θέλουν να φτιάξουν μια νέα γενιά «συνήθων υπόπτων» και προφανώς είμαι υποψήφιος εξαιτίας της ενεργού συμμετοχής μου στους κοινωνικούς αγώνες τα τελευταία 12 χρόνια.

Καταλαβαίνω ότι θέλουν να δημιουργήσουν και για μένα και άλλους ανθρώπους ένα ιδιότυπο καθεστώς διαρκούς ομηρίας, για να κάμψουν τη στάση μας αλλά και για να στείλουν ένα ευρύτερο μήνυμα αυταρχισμού σε οποιονδήποτε αντιστέκεται στην κοινωνική βαρβαρότητα. Ας γνωρίζουν, όμως, ότι το όραμα για την κοινωνική απελευθέρωση, για μια κοινωνία που δε θα βασίζεται στην εκμετάλλευση και την καταπίεση,  στην ταξική ανισότητα, στην καταστροφή του περιβάλλοντος, στο ρατσισμό, τη φασιστική και κρατική βία, την πατριαρχία και τις έμφυλες διακρίσεις, είναι πολύ ισχυρό. Είναι η δική μας αλήθεια και δε θα ξεθωριάσει μέσα μας, όσα ψέματα κι αν σκαρφιστεί η εξουσία.

Γράφω αυτό το κείμενο για να ενημερώσω όλο τον χώρο, τις συντρόφισσες και τους συντρόφους μου πως αποφάσισα να εμφανιστώ με τη δικηγόρο μου τις επόμενες μέρες στο 12ο όροφο της ΓΑΔΑ (Αντιτρομοκρατική), ζητώντας εξηγήσεις για το συνεχές πηγαινέλα του ονόματος και του DNA μου από τη μια δικογραφία στην άλλη, απαιτώντας την άμεση υλοποίηση της απόφασης για την καταστροφή του DNA μου και την παύση των σχεδιασμών για την κυοφορούμενη, ανυπόστατη και απροκάλυπτα πολιτική δίωξή μου.

 

Στηρίξτε το omniatv:

Σχόλια

0 0 votes
Βαθμολογία άρθρου
Subscribe
Notify of
guest
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments
Μετάβαση στο περιεχόμενο