Ξεκίνησε η δίκη των Χορταριά και Δημόπουλου σε β´ βαθμό για τον φόνο του Ζακ / της ZackieOh

Το δικαστήριο διόρισε τις τέσσερις ένορκες και όρισε τις επόμενες ημερομηνίες συνεδρίασης για τις 12, 18 και 26 Ιανουαρίου 2024.

Όπως μετέδωσε το παρατηρητήριο της δίκης, ZackieOh Justice Watch, η έδρα αποφάσισε τελικά να ξεκινήσει την εκδίκαση της υπόθεσης, παρά τη συνεχιζόμενη πανελλαδική αποχή που έχουν κηρύξει οι Δικηγορικοί Σύλλογοι.

Αξιοσημείωτο είναι ότι ο συνήγορος Χαράλαμπος Αναγνωστόπουλος, που υπερασπίζεται τον κατηγορούμενο κοσμηματοπώλη, Σπυρίδωνα Δημόπουλο, είχε εξασφαλίσει άδεια από τον ΔΣΑ προκειμένου να παρίσταται στη δίκη, χωρίς όμως να ενημερώσει κανέναν από τους συναδέλφους του. Κι αυτό ίσχυε όχι μόνο για την υποστήριξη της κατηγορίας, αλλά και για τον συνήγορο υπεράσπισης του κατηγορούμενου μεσίτη, Αθανάσιου Χορταριά, τον Ιωάννη Γλύκα, ο οποίος βρέθηκε προ εκπλήξεως.

Εντέλει, το δικαστήριο προχώρησε αφού εξασφαλίστηκε ότι όλοι οι συνήγοροι παίρνουν άδεια από τους δικηγορικούς τους συλλόγους. Μετά τον διορισμό των τεσσάρων ενόρκων δικαστριών που θα συμμετέχουν στη σύνθεση, ορίστηκαν οι επόμενες δικάσιμοι για τις 12, 18 και 26 Ιανουαρίου 2024.

Η αναφορά του ZackieOh Justice Watch από τη σημερινή πρώτη ημέρα της δίκης σε β´ βαθμό:

Με την απόφαση του δικαστηρίου να συνεδριάσει παρά τη συνεχιζόμενη αποχή των Δικηγορικών Συλλόγων της χώρας, καθώς και με την κλήρωση των ενόρκων που συμμετέχουν στη σύνθεση του Α´ Μικτού Ορκωτού Εφετείου, ξεκίνησε σήμερα η δίκη σε β´ βαθμό των δύο κατηγορουμένων για τον φονικό ξυλοδαρμό του/της Ζακ Κωστόπουλου / Zackie Oh.

Αιτήματα αναβολής και άδειες εξαίρεσης από την αποχή του ΔΣΑ

Η διαδικασία ξεκίνησε στις 09:17, στην αίθουσα Δ 120 Α´, στον 6ο όροφο, στο κτίριο του Εφετείου Αθηνών. Παρών από τους δύο κατηγορουμένους ήταν μόνο ο Αθ. Χορταριάς. Από την πλευρά της υποστήριξης της κατηγορίας ήταν παρόντες οι Ελένη, Ευθύμιος και Νικόλαος Κωστόπουλος (οικογένεια του θύματος).

Οι συνήγοροι Γλύκας (υπεράσπιση κατηγορούμενου Χορταριά) και Παπαρρούσου (υποστήριξη της κατηγορίας) υπέβαλαν στο δικαστήριο αίτημα για αναβολή, δεδομένου ότι η αποχή που έχει κηρύξει η Ολομέλεια των Δικηγορικών Συλλόγων της χώρας έχει αυστηρό πλαίσιο και συνεχίζεται έως τις 5 Ιανουαρίου 2024.

Ωστόσο, ο συνήγορος Αναγνωστόπουλος (υπεράσπιση κατηγορουμένου Σπ. Δημόπουλου), παρουσίασε στο δικαστήριο άδεια εξαίρεσης την οποία έχει λάβει από τον Δικηγορικό Σύλλογο Αθηνών και για την οποία δεν ήταν ενήμεροι, ούτε ο συνήγορος του συγκατηγορουμένου του πελάτη του, ούτε και οι συνήγοροι υποστήριξης της κατηγορίας.

Το δικαστήριο αποφάσισε ότι εφ’ όσον υφίσταται μία άδεια εξαίρεσης για την αποχή, καλύπτει όλους τους συνηγόρους.

Σύνθεση του δικαστηρίου

Μετά από σύντομη διακοπή, προκειμένου να ενημερωθούν οι συνήγοροι και να διευθετήσουν το ζήτημα με τους Δικηγορικούς Συλλόγους στους οποίους ανήκουν, το δικαστήριο προχώρησε στην κλήρωση και επιλογή των τεσσάρων ενόρκων που θα συμμετέχουν στη σύνθεση.

Η σύνθεση διαμορφώθηκε ως εξής:

Πρόεδρος: Αλεξάνδρα Βασιλακάκου

Σύνεδροι: Δημήτριος Οικονόμου, Ιωάννα Χατζάκη

Ένορκες: Ασημακοπούλου, Αθανασοπούλου, Κωτσοπούλου, Κούρου

Εισαγγελέας της έδρας: Στυλιανός Κωσταρέλλος

Επόμενες δικάσιμοι

Αφού ορκίστηκαν οι τέσσερις ένορκες δικάστριες και πήραν τις θέσεις τους δίπλα στους τρεις τακτικούς δικαστές, το δικαστήριο όρισε τις επόμενες δικασίμους για τον μήνα Ιανουάριο 2024: 12, 18 και 26.

Η συνεδρίαση διακόπηκε στις 13:01 για την επόμενη δικάσιμο, στις 12 Ιανουαρίου 2024.

Στηρίξτε το omniatv:

Σχόλια

5 2 votes
Βαθμολογία άρθρου
Subscribe
Notify of
guest
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments
Μετάβαση στο περιεχόμενο