Συνήγοροι: «Μνημείο ντροπής για Εισαγγελική Αρχή και Ελληνική Δικαιοσύνη» η δίωξη θύματος τράφικινγκ μετά από μήνυση του θύτη

Ανακοίνωση εξέδωσαν νωρίτερα σήμερα οι συνήγοροι της επιζώσας τράφικινγκ από την υπόθεση που έγινε γνωστή ως «της Ηλιούπολης», σχετικά με την δίωξη που ασκήθηκε στο θύμα για πράξεις που της αποδίδονται ενώ ήταν υπό τον έλεγχο του πρωτόδικα καταδικασμένου ως μαστροπού, αστυνομικού Δημήτρη Μπουγιούκου.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Την Δευτέρα, 26 Φεβρουαρίου 2024, το κορίτσι που έγινε γνωστό στο πανελλήνιο ως η 19χρονη κοπέλα που αιχμαλώτισε και εξέδιδε ο αστυνομικός στην Ηλιούπολη το 2021, καλείται να δικαστεί ως κατηγορούμενη διότι, «διαπιστώθηκε να εκδίδεται με αμοιβή (τότε που ήταν αιχμάλωτη) χωρίς το απαιτούμενο πιστοποιητικό άσκησης επαγγέλματος» & «κατελήφθη να κατέχει ναρκωτικά για δική της αποκλειστικά χρήση»!!!

Η ποινική δίωξη ασκήθηκε κατόπιν μήνυσης του αστυνομικού, ο οποίος έχει ήδη καταδικαστεί για εμπορία ανθρώπων κατ’ επάγγελμα.  Αυτός δηλ. που είχε αιχμαλωτίσει το κορίτσι και το εξέδιδε, την μήνυσε ότι εκδιδόταν χωρίς πιστοποιητικό. Κι ο Εισαγγελέας, άσκησε ποινική δίωξη στο κορίτσι! Ότι δηλ. όταν ήταν αιχμάλωτη και την εξέδιδαν με τη βία (αυτό έχει αποδειχθεί με δικαστική απόφαση) δεν είχε εκδώσει πιστοποιητικό ιερόδουλης!!!

Ο ίδιος αστυνομικός που καταδικάστηκε για εμπορία ανθρώπων κατ’ επάγγελμα (το επαναλαμβάνουμε για να μην ξεχνιόμαστε) μήνυσε το κορίτσι που είχε αιχμαλωτίσει, για κατοχή μικροποσότητας χασίς, παρ’ ότι δεν επιβεβαιώθηκε αυτό από κανένα στοιχείο!. Παρά ταύτα ο Εισαγγελέας της άσκησε δίωξη και για κατοχή ναρκωτικών!

Τι να σχολιάσουμε; Μνημείο ντροπής για την Εισαγγελική Αρχή και την Ελληνική Δικαιοσύνη!

Το θύμα trafficking όχι μόνο παραμένει απροστάτευτο, αλλά σύρεται κατηγορούμενη με Εισαγγελική σφραγίδα!  Η Δικαιοσύνη τιμωρεί το θύμα ακόμη και μετά την πρωτόδικη δικαίωση του!

Οι συνήγοροι

Δήμητρα Κεραμυδά                           Αντωνία Λεγάκη

Στηρίξτε το omniatv:

Σχόλια

5 1 vote
Βαθμολογία άρθρου
Subscribe
Notify of
guest
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments
Μετάβαση στο περιεχόμενο