Δίκη «Κιβωτού»: «Ανύπαρκτη υπόθεση» δήλωσαν οι κατηγορούμενοι

Με τις δηλώσεις των κατηγορουμένων και αίτημα της υπεράσπισης να δοθεί χρόνος για τη μελέτη των εγγράφων, πέρασε η τρίτη ημέρα της δίκης του ιερέα Αντώνη Παπανικολάου και εφτά ακόμα στελεχών των δομών της ΜΚΟ «Κιβωτός του Κόσμου».

Πέμπτη μετά το Πάσχα και τα δικαστήρια της Ευελπίδων ήταν συντονισμένα στο μεθεόρτιο πνεύμα της πόλης. Ελάχιστοι άνθρωποι ανέμεναν στην είσοδο, μεταξύ των οποίων και ένας φανερά ταλαιπωρημένος από την φτώχεια και τις ψυχικές ασθένειες άνθρωπος ξαπλωμένος εκεί με την λερή κουβέρτα του. Δίπλα του μια νεαρή δικηγόρος κάνει ένα νομικό μανατζάρισμα της τελευταίας στιγμής σε ένα γκρουπ Ρομά πελατών της.

Στην αιθουσα 4 του προκάτ κτιρίου που μεταφέρθηκε τελικά η τρίτη συνεδρίαση της υπόθεσης, εννιά δικηγόροι από την πλευρά της υποστήριξης κατηγορίας και πέντε από αυτήν της υπεράσπισης μοιράστηκαν τις δυο πλευρές των εδράνων. Ο έκτος και σημαντικότερος, ο Ιωάννης Κώτσος, πιάστηκε απροετοίμαστος – λέει – από την αλλαγή της αίθουσας και προτίμησε να μην την τιμήσει με την παρουσία του.

Ενώ το πρόσωπο της εκ δεξιών συνέδρου κρύβονταν από την μάσκα Κ9 που φορούσε, ο όγκος των φακέλων της δικογραφίας που είχε μπροστά του ο πρόεδρος έφτανε σε τέτοιο ύψος που, από την οπτική γωνία της θέσης μου, κρυβόταν και το πρόσωπο της εξ αριστερών συνέδρου.

Η συνεδρίαση ξεκίνησε με τις δηλώσεις των κατηγορούμενων – μέσω των δικηγόρων τους – για τη θέση τους απέναντι στις κατηγορίες. Όλοι τις αρνήθηκαν, χαρακτηρίζοντας την υπόθεση ως «ανύπαρκτη», με τον έβδομο εξ αυτών να ζητάει επιπλέον τον διαχωρισμό της υπόθεσής του.

Τελικά η συνεδρίαση διακόπηκε για αύριο, Παρασκευή 10 Μαΐου 2024 και ώρα 11:00, καθώς η υπεράσπιση ήθελε χρόνο προκειμένω να ελέγξει τις εξουσιοδοτήσεις των μαρτύρων/καταγγελόντων. Κάποιοι από αυτούς είναι πλέον ενήλικες, οπότε μπορεί να κριθεί ως υποχρεωτική η αυτοπρόσωπη παρουσία τους.

Στην έξοδο από τα δικαστήρια ένα τριχρονο παιδάκι Ρομά ζητάει την μαμά του, που βρίσκεται ως μάρτυρας ή ως κατηγορουμενη, μικρή σημασία έχει, σε κάποια αίθουσα. Το παρηγορεί ο πεντάχρονος αδερφός του. Ο αστυνομικος φρουρός είναι ξεκάθαρος ως προς την αδυναμία του να παραβεί τις άνωθεν εντολές. Απαγορεύεται η είσοδος ανηλίκων. Πλην εξαιρέσεων.

Στηρίξτε το omniatv:

Σχόλια

5 1 vote
Βαθμολογία άρθρου
Subscribe
Notify of
guest
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments
Μετάβαση στο περιεχόμενο